söndag 28 december 2008

Gott nytt år!

Får man väl lov att säga eftersom julen redan är slut. Det säger bara vips och så var det jobbardag igen... Imorrn då menar jag. Men vissa jobbar ju 2 dagar nu och sen är dom lediga en hel vecka!!! :0) Då ska det bli hundträning, mys och en hel del måsten oxå...
Har hänt en del sen sist. Jag och Emil har startat anlagsklass viltspår. Men det gick åt pipan. "Herr krut" gjorde själ för sitt smeknamn. Tog an bra men i första vinkeln drog han rätt fram (förmodligen luktade det kanin eller annat kul) så domaren fick ta tillbaka oss. Då var vi ju körda. Resten av spåret gick ok. Hade förståss inte blivit nåt HP eller så men ett godkänt borde det blivit om inte detta misstaget hade begåtts. Det är bara att ta nya tag. Ska prova att ta linan runt magen på han så vi får ner tempot en del. Har fått tips om att göra det innan men tyckt att det känns lite för hårt. Men det verkar som om det är det ända att göra om jag vill spåra med honom.
Lite viltträning har vi också hunnit med (innan den förbaskade snön kom). Tog med 1 and, 1 kricka, 1 duva och 1 kanin ut. Körde lite markeringar och minisök i risig terräng. Andfåglarna går bra. Kaninen som han varit lite fjantig med att ta innan har han blivit het på. Kan nog bli riktigt het efter några gånger till. Får nog akta mig för att köra för mycket med kanin... Men han har börjat bli tramsig med att ta duvorna. Han får ju små fjun i sin lilla mun... :0( Han som gillade duvorna så innan. Hoppas det bara var en fix ide. Han vill gärna ta andfåglarna och kaninen först på söket. Duvan lämnar han till sist. Kanske skulle köra några sök nu med enbart ett viltslag åt gången? Tacksam för tips! Så fort den lilla snön som ligger på backen är borta så ska vi ut och viltträna igen. Ska försöka att i princip köra bara vilt då det är snöfritt.
Har kört lite stoppsignal och dirigering oxå. Det känns som att stoppet sitter som det ska nu. Körde lite olika övningar med stopp och tecken. Körde bland annat en som jag tyckte va rätt bra. Gick ut för att lägga ett rakt linjetag, stannade på halva vägen och kastade en boll åt vänster och en boll åt höger. Gick sen ut hela linjetaget och la en där. Skickade ut på det raka linjetaget, stoppade på halva och skickade vänster. Han tog mina signaler perfekt! Duktig "herr krut"!
Har bakat bountybollar idag. Ska försöka att muta Ola med det så kanske han kan lägga spår till oss imorrn då jag jobbar... :0)

Inga kommentarer: